Feng Wang: één van de onderzoekers visuele prothese

Ontmoet Feng! Hij studeerde biologie aan de Agricultural University Beijing in China. Feng is gefascineerd door de natuur en woonde in de bergen van Beijing als kind. Biologie was zijn favoriete vak op de middelbare school maar computer science was zijn andere favoriete vak. Hij wilde daarom biologie combineren met computer wetenschap. Daarom is hij de neurobiologie in gegaan, de wetenschap van de hersenen.

 

Feng: “Ik wil de natuurlijke rekenkracht van ons lichaam bestuderen, het brein. En om het brein te verbeteren met bijvoorbeeld een visuele prothese, moet je eerst de codering van het brein begrijpen. Ik heb veel electrische stroompjes gemeten in het brein. Dat is eigenlijk hoe het brein met zichzelf praat, de communciatie tussen hersencellen.”  Feng heeft het visuele systeem bestudeerd en hoe dit omgaat met onze complexe omgeving. Dit doet het brein razendsnel. Feng:” Ik ben geïnteresseerd in het visuele systeem en in engineering. Deze twee samen is een brain machine interface/hersenchip. Mijn doel is om met de visuele prothese niet alleen maar kennis te vergaren maar ook mensen te helpen.”

Feng ontwerpt de interface van de elektrodes, het apparaat dat direct contact maakt met het hersenweeefsel en kan communiceren tussen de hersencellen en de informatie die binnenkomt.

“We moeten het materiaal van de hersenchip goed begrijpen en hoe dit ingrijpt op het hersenweefsel. Veiligheid en effectiviteit is het belangrijkste.”

Feng Wang is MSc PhD kandidaat binnen de onderzoeksgroep van Pieter Roelfsema.