Schenk met belastingvoordeel

Je kunt aan een goed doel schenken met belastingvoordeel, dit heet periodiek schenken. Je schenking aan Stichting Vrienden van het Herseninstituut kun je volledig aftrekken en wordt zo extra aantrekkelijk. De ideale manier om hersenonderzoek te steunen!

Aan een periodieke schenking zijn de volgende voorwaarden verbonden:

  • Je legt de schenking vast in een overeenkomst tussen jou en de Stichting Vrienden van het Herseninstituut voor minimaal vijf jaar.
  • Je schenkt in vaste termijnen, ieder jaar hetzelfde bedrag.
  • Je kunt de schenking alleen aftrekken, als je het totale jaarbedrag hebt overgemaakt.

Bereken je voordeel
Voer het jaarlijkse bedrag van de schenking, jouw bruto-jaarinkomen en leeftijd in en bereken wat je extra kunt schenken of terugkrijgt van de Belastingdienst. Bereken hier je voordeel.

Je kunt de schenkingsovereenkomst hier vinden.

Er zijn verschillende manieren om de schenkingsovereenkomst in te vullen.

Downloaden en emailen
Download het formulier op je computer. Vul je gegevens met de computer in – het formulier is digitaal invulbaar.
Print het formulier en zet je handtekening eronder. Het is ook mogelijk een digitale handtekening te plaatsen, je hoeft het formulier dan niet te printen en te scannen.
Scan het ondertekende formulier, sla het op als PDF, en mail dit naar info@hersenvrienden.nl

Printen en met de hand invullen
Natuurlijk mag je deze overeenkomst ook met de hand invullen. Print het formulier, vul het in, plaats je handtekening, scan het formulier en mail dit naar info@hersenvrienden.nl.
Stuur je het formulier liever per post terug? Stuur het formulier dan in een envelop naar:

Stichting Vrienden van het Herseninstituut
Antwoordnummer 39332
1090 WC Amsterdam

Een postzegel is niet nodig.

Stichting Vrienden voorziet je periodieke schenkingsovereenkomst van een transactienummer en stuurt het formulier naar je terug.
Het transactienummer gebruik je bij je belastingaangifte om de teruggave te ontvangen.

Meer weten over periodiek schenken?
De Belastingdienst geeft alle details over belastingvrij schenken. Of neem contact op met ons, wij geven graag meer informatie over de mogelijkheden.

T: (0)20-566 5500
E: info@hersenvrienden.nl

Hans, de broer van mevrouw de Vries (79) kreeg de ziekte van Alzheimer. Hij werd opgenomen in een verpleeghuis. Daar begon een verpleeghuis-arts tegen haar over de Nederlandse Hersenbank.

Mevrouw de Vries: “Als je vaak in een verpleeghuis komt zoals ik, groet het besef wat hersenaandoeningen aanrichten. Er moet heel veel onderzoek gedaan worden en je realiseert je ook dat daar veel geld voor nodig is. Omdat ik een periodieke machtiging heb ingevuld ontvang ik ook een belastingvoordeel. Gunstig voor de Nederlandse Hersenbank en gunstig voor mij.”