Vacature: Penningmeester

Organisatie Stichting Vrienden van het Herseninstituut – Datum 23-01-2024 – Vervaldatum 29-02-2024 – Aantal uren 8 uur per maand – Plaats Amsterdam

ORGANISATIE
Voor de komende generaties is een van de grootste wetenschappelijke vraagstuk: hoe werkt het brein? De Stichting Vrienden van het Herseninstituut spant zich in om deze vraag op te lossen door vernieuwend hersenonderzoek te financieren. Het Nederlands Herseninstituut is een van de topinstituten van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen. Wij werven fondsen voor hersenonderzoek op het Nederlands Herseninstituut én de Nederlandse Hersenbank zodat we het brein en hersenaandoeningen steeds beter gaan begrijpen.

TAKEN
Het bestuur is bestuurlijk eindverantwoordelijk en bestaat uit een voorzitter, penningmeester, bestuurslid Marketing en Communicatie, twee algemeen bestuursleden en een adviseur (prof. dr. Dick Swaab, oprichter van de stichting). De dagelijkse leiding ligt bij de directeur van Stichting Vrienden van het Herseninstituut. De stichting bestaat al 37 jaar en is in ontwikkeling naar een meer ondernemende stichting en heeft ambitie om een substantiële rol te spelen in het financieren van hersenonderzoek binnen het Herseninstituut en ter ondersteuning van de Hersenbank.
Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor het financiële beleid van de stichting

De Penningmeester:
• Is verantwoordelijk voor het financiële beleid van de stichting in samenspraak met het bestuur en directie
• Ziet toe op het juist functioneren van de financieel-administratieve organisatie van de stichting
• Controleert de jaarrekening die opgesteld wordt door een extern administratiekantoor
• Denkt actief mee aan nieuwe plannen en bestaande activiteiten om de doelstellingen van de vereniging te helpen realiseren
• Voert betalingen uit en controleert uitgaven
Profiel
• Relevante ervaring op het gebied van financiën
• interesse en affiniteit met academisch hersenonderzoek;
• interesse en affiniteit voor hersenaandoeningen;
• ervaring en/of affiniteit met fondsenwerving en een groeiende organisatie;

Voor een evenwichtige samenstelling van ons bestuur zijn we in het bijzonder geïnteresseerd in vrouwelijke kandidaten.

ONS AANBOD
Vrijwilligerswerk met een geweldig doel: bijdragen aan begrijpen van het brein. Zinvol en uitdagend werk in een groeiende stichting met grote ambities. Een kijkje in de keuken van topniveau hersenonderzoek met inspirerende ambassadeurs (prof. Erik Scherder, prof. Dick Swaab). Wij bieden een benoeming voor een periode van vier jaar als penningmeester.
Het betreft een functie op basis van vrijwillige inzet, onkosten worden vergoed. Kijk voor meer informatie op hersenvrienden.nl.

INFORMEREN EN SOLLICITEREN
Stuur voor 29 februari 2024 uw motivatiebrief (inclusief CV) naar info@hersenvrienden.nl. Wanneer wij u uitnodigen voor een gesprek zal dat plaatsvinden in de week van 4 maart 2024 (in persoon of online). Voor vragen n.a.v. deze vacature kunt u contact opnemen de directeur van de stichting dr. Deborah Alfarez (d.alfarez@nin.knaw.nl).
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen in je netwerk mag natuurlijk wél.