Hersenvrienden actie

Joris en Michel hebben op een wel heel bijzondere manier geld opgehaald voor de Stichting Vrienden van het Herseninstituut. Met een oude Fiat Panda hebben ze meegedaan aan de Baltic Sea Rally, de meest noordelijke rally ter wereld. In 16 dagen hebben deze twee mannen 7500 km gereden om de Baltische zee: via Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland naar de Noordkaap en via de Baltische Staten weer terug. Geen GPS of navigatie maar old skool met een kaart en gezond verstand.

Naast deze prestatie is de Stichting Vrienden van het Herseninstituut ook heel erg blij met het geweldige bedrag van €1545 dat Michel en Joris hebben opgehaald bij hun vrienden en familie.
Michel: “Veel van onze vrienden, kennissen en naasten worstelen met depressie of autisme maar ook alzheimer en narcolepsie. We kunnen goed zien hoe groot en zwaar de impact is op hun leven en op de mensen om hun heen. Je hersenen zijn zo ontzettend belangrijk en deze problemen zijn nog altijd erg complex. Er zijn nog veel dingen onbekend.
Daarom willen we heel graag Het Nederlands Herseninstituut steunen zodat er meer hersenonderzoek gedaan kan worden. Meer dan gewoon aandacht eraan geven, maar daadwerkelijk onderzoek naar de hersenen en hoe je deze problemen het beste aan kan pakken.”
Deze motivatie is ook ons motto: Als we het brein beter begrijpen, dan begrijpen we ziektes ook beter. Dank jullie wel Michel en Joris, jullie zijn echte Hersenvrienden!