Geslaagd event voor Hersenvrienden

In de Singelkerk in Amsterdam kwamen enkele trouwe Hersenvrienden bij elkaar in het kader van het jaarlijkse Art of Neuroscience event met kunst en neurowetenschap. Hersenvrienden zijn donateurs die periodiek een bedrag doneren voor baanbrekend hersenonderzoek van het Nederlands Herseninstituut. Het is mogelijk om al Hersenvriend te worden vanaf slechts 25 euro per jaar. 

In de Singelkerk was de jaarlijkse art of neuroscience expositie waar kunstenaars en wetenschappers van over de hele wereld gehoor gaven aan de oproep om kunst en het brein te verbinden. Op de locatie waren prachtige schilderijen tentoongesteld en er was verschillende video kunst te zien. De winnaar van de Art of Neuroscience 2023 editie was de Britse Andrew Brooks met zijn project ‘FND Stories’! Andrew legt de verhalen en ervaringen van mensen met de diagnose van ‘functionele neurologische aandoening’ vast door middel van kunst. Functionele Neurlogische Stoornis (FNS) is een veelvoorkomende oorzaak van neurologische symptomen. Patiënten ervaren neurologische symptomen zoals zwakte, bewegingsstoornissen, sensorische symptomen en black-outs. De multidisciplinaire tentoonstelling is gebaseerd op persoonlijke interviews met 6 mensen uit het Verenigd Koninkrijk met deze diagnose.

Tijdens de bijeenkomst van Hersenvrienden waren er lekkere hapjes verzorgd en werd er veel bijgepraat. Kortom, als je interesse hebt gekregen om ook Hersenvriend te worden en het prachtige Herseninstituut en de Hersenbank te steunen, neem dan contact met ons op of doneer direct via het formulier op deze website.

Namens alle hersenonderzoekers en mede-Hersenvrienden: Bedankt!